top of page
feliciasarafoto_webb-19.jpg
Main Logo BLACK.png
feliciasarafoto_webb-8.jpg

Det här är Felicia 

Jag heter Felicia, och så Sara i mellannamn. Jag är 33 år gammal, bor med min man och våra två barn och vår franska bulldogg Sune. Vi bor i en 60-talsvilla med fiskbensparkett och gillestuga. Jag älskar loppis och fyller bilen med diverse loppisfynd när jag är ute och kör. 

Jag har alltid varit intresserad av människors berättelser. Jag tog en journalistexamen av den anledningen men för varje år som gick desto mer intresserad blev jag av fotodelen. När mina barn föddes exploderade intresset. Jag var plötsligt tvungen att dokumentera allt, tiden gick för fort! För mig är det viktigt hur människors porträtteras på ett genuint sätt. Hur det känns. Vad som händer när vi tillsammans skapar ögonblick att minnas för alltid. Det är inte så viktigt att alla på bilden kollar in i kameran. Det är inte då magin händer.

"Sitt ner. Sträck på ryggen. Luta lite åt sidan. Le så tänderna syns! Kolla in i kameran! Nu blir bilderna genuina och äkta." Sa ingen nånsin.

2014 föddes min första dotter Billie-Lo tätt följt av lillebror Nelson 1,5 år senare. Mina barn är mina grundstenar i livet. Varje stund jag är med dom (nåja, inte alla pre-teen utbrott min dotter har, eller alla gånger min son vägrar byta tv-kanal) vill jag spara för evigt. För plötsligt är de stora och har inte alls sex valkar på varje lår, gullig glugg vid framtänderna och traskar runt med blöjrumpa. 

Det går inte att stoppa tiden. Men det går att frysa den för en stund. Kapsla in just den tiden och kunna betrakta den för alltid. 

Jag älskar att fotografera familjer i alla konstellationer. Den röda tråden genom mina bilder är äktheten och närheten. Jag fokuserar på hur det känns mellan er oavsett om jag fotograferar familjer, par, nyfödda, gravida eller bröllop. Det levande och det autentiska är mina starka sidor som fotograf. Samspelet mellan er är det jag drivs av, inte att ni ser perfekta ut framför kameran och kollar med hollywood-leenden in i min kamera. Ni är ju pangsnygga, jag vet ju det, men de bilderna som på riktigt betyder någonting i framtiden är de bilderna där ni aktivt gör någonting på bilden - kanske gör eskimåpuss med er treåring, eller stoppar håret bakom örat på den truliga sexåringen. Eller springer, kittlas, busar och kramas.

Jag startade mitt företag i Jönköping och har varit verksam där sedan företaget tog sina första stapplande steg 2017. Sedan två år tillbaka bor jag i Vimmerby där jag är uppvuxen. Men det tillkommer ingen reseersättning för fotograferingar bokade i Jönköping (eller på vägen dit!) så jag reser mer än gärna dit. I centrala Vimmerby har jag också en fotostudio för dig som gärna är inomhus, men helst inte orkar bjuda hem en fotograf. 

 

För bröllop åker jag Sverige runt - det ingår i bröllopspaketen!

Fotograf Vimmerby

Fotograf Jönköping

  • Facebook
  • Instagram
fotografjönköping.jpg

 

feliciasarafoto_webb-6.jpg
fotograf jönköping mullsjö.jpg

"Hade jag kunnat lämna fler stjärnor hade jag gjort det. Vi kunde inte bli nöjdare med våra bröllops bilder såväl som hela processen. Felicia guidade oss, gav input och idéer såväl som lyssnade på vad vi tyckte kändes fint och viktigt inför fotograferingen. Att hon dessutom är trevlig, gullig och svarar på mail snabbt som tusan, på små såväl som stora frågor gjorde det inte sämre. Att ha Felicia som bröllops fotograf känns lite som att få ha en extra kompis som stöttar och hjälper till under sitt bröllop. Bilderna är ett minne för livet, så vackra och hon fångade precis det där, som kändes som oss, på vår dag. Tack."

                 Nora & Anders

stockholmsresan_webb-23.jpg

Jag brinner för

Bubbliga skratt. Gräsfläckar på knäna. Rufsigt hår i vinden. Kvällsljus. Busiga ben. Mulna moln. Mjuka kramar. Kyssar. Knotiga äppelträd. Gapskratt. 

Min bildstil

Autentiskt. Nära. Dokumentärt. Lekfullt. Mjukt. Natur. Intimt.

Du önskar

En fotograf som fångar er precis som ni är. Som med hjälp av olika uppmaningar och lekar får er att slappna av och bli äkta och naturliga. Du önskar naturliga bilder i naturligt ljus. Det är inte jätteviktigt för dig att ni tittar in i kameran. Du gillar en mjukare, dovare redigeringsstil och föredrar känsla före teknisk perfektion. Då är vi en perfekt match!

nyföddfotograf.jpg
feliciasarafoto_webb-23.jpg
Dokumentär fotograf i Småland

Livet förändras vart jag än går.

Och det kommer kanske inte alltid vara vi två.

Bara så länge det finns stjärnor över oss och bara så länge våra hjärtan klarar av att slå.

Håkan Hellström

 Jag älskar vackert motljus, jag älskar rörelse i bilderna, jag älskar barn som gapskrattar. Jag älskar allt som inte är perfekt. Är inte livet underbart eller åtminstone helt okej precis som det är? Måste vi vara perfekta på bild också?

 

Jag har gått kurser inom en sätt att fotografera som kallas moment design. Moment design handlar om att inte bara ta fina bilder, utan se till att själva stunden blir fin och värdefull. Jag hjälper till och skapar ögonblicken som ger mervärde i form av glädje, skratt och känslor. För hos mig är alla känslor välkomna vare sig jag fotograferar bröllop eller familjer i olika konstellationer. Det är meningen att du ska gå ifrån fotograferingen och inte bara känna att vi fick fina bilder, utan också på riktigt KÄNNA. Låta det bränna till. Kanske är det skratt i magen. Eller glädjetårar. Kanske uppfylls du av "Fy fan vad fina, tänk att just dom är mina" eller bara genuin lycka och trygghet. 

Kan inte dina barn sitta still? Inte mina heller. Och det gör absolut ingenting. Barn är barn, och vi tycker ju om dem precis som de är eller hur? Med tandkrämsrester runt munnen, ett finger i näsan eller gräsfläckar på knäna. 

Under bröllop jobbar jag med storytelling. Jag vill fånga alla delar av dagen, jag vill berätta er historia så som den är. Jag fotar detaljbilder, omgivningsbilder, era nära och kära och såklart ni. Men framför allt fångar jag känslorna. Och ibland innebär det fulgråt, gapskratt eller ett steg rakt ner i en gammal torkad kobajs för att vi tänkte att kohagen var en perfekt fotoplats (och det var den!).

I sprickorna kommer ljuset in
feliciasarafoto_webb-4.jpg

ERA FINA ORD

Vår parfotografering blev till en magisk upplevelse tack vare Felicia! För oss som är mindre bekväma framför kameran på beställning blev det ändå avslappnat med hjälp av olika lekar hon förberett. Vi är nöjda med både bilder och upplevelsen! Rekommenderar starkt att boka en fotografering hos Felicia!

Felicia är en otrolig proffsig, jordnära fotograf som verkligen kan sin grej hela fotograferingen kändes så naturlig och hon gjorde det extra roligt med olika sorters lekar. Bilderna blev magiska och vi kommer definitivt att boka igen!

Lätt att samarbeta med och gör att fotograferingen känns naturlig. Fantastiska bilder som fångar verkligheten. Bokat både familjefotografering och bröllop. Vi är mer än nöjda!

feliciasarafoto_webb (28 av 66).jpg

Fotograf Småland, Östergötland
Fotograf Jönköping
Fotograf Vimmerby

feliciasarafoto.png
bottom of page