top of page

DIY Bröllopsdekorationer - kreativa dekorationer till festlokalen!

Uppdaterat: 12 sep. 2023


diy skylt till bröllop, fotograf jönköping

Bröllopsdagen är en stor och festlig dag - men oftast även ganska dyr! Det kostar en rejäl slant med lokalhyra, catering, klänning, ring, fotograf (viktigt såklart!), blomster, makeup-artist etc. Som bröllopsfotograf tycker inte att man ska dra ner på kostnaden för det allra viktigaste (till exempel fotograf..), men det finns också saker man kan göra själv för att dra ner kostnaden och få ditt bröllop personligt!


Här kommer mina DIY-tips för att dekorera bröllopslokalen! Mina bästa DIY bröllopsdekorationer!


diy skylt till bröllop, fotograf jönköping


 • Trädgårdsspel - kasta hästsko, trädgårdsyatzy eller kubb. Här kan man med fördel pyssla ihop mycket själv!

 • Photobooth! Här kan alla era gäster fotografera sig själva med lite roliga tillbehör. Photoboothen går att göra av gammalt virke, lastpallar etc. Och de roliga tillbehören är enkla att fixa med lite kartong, sax och lim!

 • Skriv ut bilder på er som par (kanske även några från vår parfotografering!) och bygg en tidslinje. Hur såg ni ut när ni träffades? Vilka viktiga milstolpar har ni i livet?

 • Tipspromenad om er som brudpar - en klassiker! Det räcker med en dator och en skrivare, och lite tid för att skriva kluriga frågor. Det kan vara bra att plasta in papprena så de håller för det svenska sommarvädret. Detta kan gästerna roa sig med när vi är iväg på fotograferingen!

 • Pyssla ihop kvällens schema med hjälp av spillvirke eller lastpallar. Det kan vara bra med lite hållpunkter för gästerna att ha koll på!

 • Minneshörna - Gästerna kan skriva en rad i en gästbok, kanske några goda råd till er som brudpar. Köp en gammal stor glasflaska på loppis och låt gästerna skriva små råd på lappar som de stoppar ner. Skriv på flaskorna om de ska öppnas om 1,2,5 eller 10 år. Om du vill köpa engångskameror så kan du lägga dom här också, så kan gästerna fota sig själva till gästboken.

 • Har ni barn med på bröllopsmiddagen? Fixa underhåll! Gör varsin liten pysselpåse till barnen, med kritor och såpbubblor eller lite godis. Klistermärken är också en bra grej - här kan du faktiskt göra dom lite extra personliga genom att beställa klistermärken som hör ihop med er.

 • Bröllopsbingo! - här behövs inte heller så mycket mer än ett papper och lite roliga frågor. Rutorna kan innehålla till exempel "Hitta en ingenjör!", "Drick bubbel.", "Ge brudgummens bästa kompis en ryggdunk" eller "Utbringa en skål".

 • Fina skyltar som hälsar välkommen, visar till toaletten och vart man kan parkera.

 • Vik egna pappersblommor.

 • Köp stora bokstäver/siffror på till exempel panduro men måla dom med guldigt glitter! Eller annan färg beroende på ditt färgtema.

 • Gör egna bordsplaceringskort. Dels en övergripande bild där gästerna kan kika vid vilket bord man ska sitta vid - men också vid bordet. Sittplatserna kan gärna presenteras vid ingången till festlokalen. Ett tips är att hänga upp hampasnöre och fästa bordsplaceringen på. Kanske fästa lite fina blommor som passar resten av temat? Vid bordet kan du till exempel fästa bordsplaceringskorten med en liten träbit, alternativt en champagnekork! Bara att börja spara!

 • Ta bort klisterlapparna från gamla glasflaskor (gärna i mörkt glas!) och tryck ner ett stearinljus i. Bohemiskt och stämningsfullt!Sen är ett av de bästa tipsen för ett budget-bröllop att handla på loppis! Köp porslin, glas, bestick osv begagnat. Eller hyr! Istället för att beställa jättemycket blommor till borden osv, köp buketter alternativt plocka själv och sätt ut små kvistar här och där i små loppisfyndade sticklingsglas. Det blir garanterat jättefint! Och du! Ta hjälp. Det finns massor med nära och kära som gärna sätter tänderna i lite diy till din bröllopsdag!


namnplacering bröllop

Fick du några bra tips? Har du egna tips? Kommentera gärna!

204 visningar0 kommentarer

Комментарии


bottom of page