top of page

Tips för att göra ert mingel på bröllopet extra kul! DIY bröllop.

Uppdaterat: 11 sep.

Ett bra mingel är A och O för ditt bröllop! Ibland är minglet under tiden jag har dragit iväg er för en porträttfotografering (om ni vill göra det efter vigseln) och ibland är ni som brudpar med på minglet. Men oavsett vad så finns det vissa saker som gör att minglet blir sådär extra roligt! Jag har varit på många bröllop och det viktigaste är att ni gör som ni vill. Men enligt min erfarenhet är det bra att ha lite aktiviteter planerade. Men har ni fastnat lite i planeringen så kommer här några tips på bra diy på ditt bröllop!


polaroidkamera bröllop
  1. Fotobås eller polaroidkameror. Så kul minne att ha sedan efter bröllopet dessutom! Ni kan låta gästerna ta bilder som de sedan får fästa i en hållare vid deras plats vid middagen! Alternativt se till att det finns en fotobok - då kan gästerna ta ett foto, klistra in det i fotoboken och skriva en liten rad till er som brudpar. Detta brukar vara mycket uppskattat!

  2. Spel! Gifter ni er på sommaren så är det perfekt att plocka fram kubb, kasta ring, kasta hästsko, boule eller annat skojiga spel!

  3. Tilltugg! Snittar eller tårta! Jag tycker att det är en kanonide att köra tårtan till minglet efter vigseln - för då är det dagsljus och vi får fina bilder på tårtan. + folk är generellt mer sötsugna då än efter middagen.

  4. Musik! Glöm för guds skull inte musiken till minglet - bidrar till spontana danser och får upp humöret på samtliga!

  5. Tipspromenad! Kanske med frågor kring er som brudpar. Detta får era gäster att lära känna er ännu bättre som par, samt diskutera sinsemellan. En icebreaker helt klart!

  6. Gästbok! Antingen en klassisk bok, eller så fixar ni glasflaskor där ni skriver 1 år, 5 år och 10 år där gästerna får skriva goda råd till er som ni får öppna på era bröllopsdagar.

  7. Och så kanske det viktigaste: toastmasters! Det går inte att hylla toastmasters tillräckligt - de är roliga, strukturerade och fantastiska människor! Under minglet behöver toastmasters påminna gästerna om de olika aktiviteter som finns, se till att det finns polaroidbilder i kamerorna, bryta isen mellan olika gäng. Jag tycker att toastmasters med fördel även under minglet börjar värma upp gästerna med lite roliga tal - kanske ett presentationstal från de själva? Något av det viktigaste för att mingel och middag ska bli dunderkul är faktiskt bra toastmasters som vågar bjuda på sig själva, dra roliga skämt och få folk att skratta.
Fick ni några tips om DIY på bröllop? Spara inlägget!


Jag är bröllopsfotograf Felicia Lundberg - baserad i Småland men reser över Sverige för bröllopsfotografering. Att dokumentera bröllop är det bästa jag vet! Läs mer här.

boule på bröllop aktiviteter under mingel

DIY bröllop, bröllopsfotograf Jönköping, bröllopsfotograf Kalmar, bröllopsfotograf Stockholm, bröllopsfotograf Linköping, bröllopsfotograf Göteborg, bröllopsfotograf Skåne, bröllopsfotograf Småland.244 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page